POMOZIMO IM...!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
POMOZIMO IM...!!!

S nadom da ćemo zajedno uspjeti...
 
HomeHome  PortailPortail  TražiTraži  RegistracijaRegistracija  Login  

 

 Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!

Go down 
5 posters
AutorPoruka
Gost
Gost
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyWed Nov 14 2007, 19:52

Ovako se mi "ljudi" odnosimo prema njima....

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Monkeymalish01zr2

(Monkey - Malish - 01) This is Malish, one of eight monkeys who have been condemned to suffer as part of this research project at Hebrew University in Israel.
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Monkeymalish05mk9

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Sadogsbigoa1
Eksperiment - Pusenje!


Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Monkeychair10hz9

(Monkey - Chair - 10) This monkey, in a restraining device, was subjected to neurological experiments conducted by Dr. Edward Taub. Dr. Taub is the only vivisector to have been tried and sentenced for cruelty to animals. Later, on appeal he was exculpated for a legal cavil: his experiments were not subjected to animal protection regulations.

Source: Labs of the Institute for Behavioral Research, Silver Spring, USA. (Date: 1981).


Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Cx1bigtc6


JOS SLIKA
Na vrh Go down
Gost
Gost
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyWed Nov 14 2007, 19:54

htjela sam staviti jos slika, ali jednostavno nisam imala snage.
Evo ljudi, gledajte ovo svaki dan da ne zaboravite kako je njima u kavezu!
Ko zeli i ima jos ovakvih slika, mislim da bi bilo dobro da postavi, uvijek pricamo o lijepim stvarima, ali svaki novcic ima 2 lica.
Ovo je ono ruzno, nasa REALNOST, a njihov ZIVOT!!!!
Na vrh Go down
animal lover
starosjedioci
starosjedioci
animal lover


Broj komentara : 140
Age : 40
Location : zenica
Registration date : 2007-10-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyWed Nov 14 2007, 20:47

Dnevnik iz pakla

Testiranje na životinjama je prijevara. Istraživanje na životinjama je u najboljem slučaju ruski rulet. U najgorem slučaju, istraživanje na životinjama će pobiti naše prijatelje, ljudske i neljudske...

Kada sam u rujnu 1996. dobila posao pomoćne tehničarke u Huntingdon Life Sciences (HLS) u East Millstoneu (New Jersey, SAD), moj se život nepovratno izmijenio. Tijekom godina provedenih kao tajna istražiteljica za organizaciju People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), a u posljednje vrijeme i za druge organizacije, svaki put sam iznova svjedočila pojedinačnoj i industrijaliziranoj zlouporabi životinja.

Gledala sam piliće rastrgane nakon tjedana patnje na industrijskim farmama, mekane pahuljaste mačiće kako čekaju svoj red na medicinsku odaju za mučenje, trudne kobile vezane uz tvrde gumene vreće za urin korištene za proizvodnju Premarina, jadne 'čistokrvne' pse zatvorene u malim kavezima u prljavim tvornicama štenadi i nebrojene životinje kako bivaju udarane, šutirane, izbodene i gušene. Ali ništa me od toga nije pripremilo na ono što sam vidjela u HLS-u.
Mala traljava znanost

Moj je posao pomoćne tehničarke uključivao ispomoć oko životinja. Brinula sam se za pse, štakore, miševe i majmune - u najmanju ruku održavala sam njihove kaveze čistima. Da sam se u pravom smislu riječi brinula za njih, ne bih toliko njih vidjela kako uzalud pate i umiru u HLS-u. Ne bih još viđala njihova lica u snu.

Osim čišćenja kaveza, držala sam životinje dok su im ubrizgavali razne otrovne tvari. Strugala sam krv s poda nakon nepotrebnih operacija koje su izvodili nevješti, loše uvježbani, zaposlenici. Kad su se kemikalije ubrizgavale u životinje - u njihove noseve, usta, kožu, vene, trbuhe i pluća, bilježila sam učinke i brinula se zbog njihova jada dok bi ostali slegnuli ramenima i okrenuli glave.

Doznala sam da životinje u HLS-u pate i umiru zbog sredstava za čišćenje u kućanstvu, slatkih malih lijekova koji se dobivaju bez recepta i kakvih već ima na desetke, poljoprivrednih proizvoda i 'čudesnih lijekova'. Drugdje u laboratoriju, na zečeve su se lijevala sredstva za sunčanje, dok su zamorci i svinje patili u ostalim nepotrebnim testiranjima.

Među zaposlenicima nije tajna da su testiranja sprdnja zasnovana na traljavoj znanosti. Nakon što je opozvan jedan popularni antihistaminik, stariji tehničar je, kada je vidio naslov, s podsmijehom pitao 'što smo to (ovaj put) učinili'. Standardne šale o 'čudesnim lijekovima' su bile 'Ovo je ili lijek za neku bolest ili tableta za mršavljenje', i 'Je li ovo lijek ili otrov za štakore?'.
Iako su me slali u sobe sa životinjama kako bi ih 'promatrala', obično su mi govorili da ne obraćam pozornost na njihove stalne zdravstvene probleme nakon doziranja i da ih ne bilježim. Jednom kada sam pitala suradnika koji je uopće smisao tih testiranja, rekao mi je: 'To što preparat utječe na psa, ne znači da će na isti način utjecati i na ljude'. Tada mi je rekao da 'smisao testiranja nije da se zaštite ljudi, nego da sponzor (tvrtka koja plaća testiranje) ponovo donese posao laboratoriju. Novi posao se može osigurati tako da se sponzorov preparat pusti na tržište'.
Mala mučna znanost

Radila sam u HLS-u otprilike osam mjeseci, a zaposlena sam s minimalnim iskustvom kako bih čistila kaveze, držala životinje prilikom doziranja i pomagala kod operacija. Program obuke se često svodio na to da mi kolege objasne kako učiniti nešto na ispravan način, a zatim pokažu kako to učiniti onako kako se radi u praksi. U početku se to odnosilo na korištenje dezinfekcijskog sredstva u kavezima i ostavljanje pasa u kavezima za vrijeme čišćenja. Kasnije je besramno zanemarivanje pravila postalo mnogo ozbiljnije.

U jednoj studiji kompanije Proctor & Gamble primatima nisu dana sredstva protiv bolova nakon izuzetno invazivne operacije trbuha. U drugoj studiji, opetovano su se dobivali iskrivljeni rezultati testiranja zbog lošeg i agresivnog ponašanja zaposlenika. U studiji sa psima, jedan je beagle dan za danom urlikao i otimao se od boli dok su mu niz grlo gurali cijev kako bi ubacili tvar koja nikada neće spasiti ljudski život.

Kada sam vidjela izvještaj Zoe Broughton It's a Dog's Life (druga tajna istraga), bila sam zapanjena činjenicom da smo obje vidjele identičnu sliku. Dok psi u Velikoj Britaniji, čini se, imaju prostranije kaveze i više prilike za kretanje, većina se ostalih okolnosti čini identičnima. Falsificirane zabilješke, pogreške u doziranju, napadna okrutnost prema životinjama i nedostatak brige za njihovu dobrobit.

Kasnije, kada sam pročitala izvještaj Sarah Kite (prva tajna istraga), bila sam užasnuta kada sam shvatila da se od njezine prve istrage HLS-a godinama ranije, nije ništa promijenilo. Nakon što sam bila svjedok brojnih krupnih pogrešaka unutar zaključanih vrata laboratorija, mislim da će biti čudo ako ikada lijek za AIDS ili rak ili neuglednu kvrgu na vrhu nosa dr. Frankensteina poteknu iz istraživanja na životinjama.
Znanost kao ruski rulet

Ne pretjerujem kada kažem da imam noćne more o životinjama koje sam zavoljela u HLS-u. Drugi slučajevi na kojima sam radila nisu mi pružali priliku da upoznam svaku pojedinu žrtvovanu životinju. Svaki bih dan na poslu nosila beaglee koji su se pripijali uz mene i osjećala njihove vlažne njuškice na vratu. Zatim bi ih gledala kako pokušavaju grebanjem otvoriti vrata otprilike metar s metar velikog čeličnog kaveza u koji su zatvoreni.

Gledala sam zaposlenike kako ih udaraju, deru se na njih, vitlaju njima kroz zrak držeći ih za šiju kada bi ih trebali premjestiti. Kontinuirano su me kažnjavali, jer sam pse podizala nježno i nosila u naručju kada sam ih premještala iz maloga kaveza u kojem su prebivali u kavez 'za vježbu' (veći kavez predviđen da se u njega pušta pse na deset minuta par puta tjedno, ali to se rijetko događalo).

Ne mogu a da se ne sjetim svojih najdražih kada vidim beaglea u parku. Kada zatvorim oči vidim njihova tužna lica. Pitam se kakvi bi bili Spud, Joey, The Major i Ellie dok trče kroz travu, da su voljeni i maženi umjesto zatočeni i mučeni. Kada vidim beaglea u parku kako se valja na leđima, slika koja mi ne izlazi iz glave je slika beaglea u sobi za obdukciju kako zabacuje glavu i urla dok nož ulazi u nju i reže joj vrat.

Nizovi brojeva me uvijek sjećaju na tetovaže na primatima. Vidim fino strukturiranu kožu makakija. Vidim njihove ljudske nokte i male pupkove. Vidim ih kako koriste svoja zrcala 'za obogaćivanje' koja su rijetko dobivali, ne da bi gledali svoj odraz, nego da bi istražili one dijelove oskudne betonske prostorije koje ne mogu vidjeti.

Kada su 1997. otkrivene prljave tajne HLS-a u SAD-u, nije trebalo dugo da se uzbune velike kompanije koje su testirale svoje proizvode na životinjama u tim laboratorijima. HLS je gotovo trenutačno uspio dobiti saveznu zabranu iznošenja podataka kako bi prijevaru istraživanja na životinjama skrio od javnosti. Uložili su mnogo truda kako bi se osigurali da javnost ne dozna istinu: testiranje na životinjama ne štiti ljude, upravo pomaže da nesigurni preparati i proizvodi dođu i ostanu na tržištu.

HLS je tužio PETA-u, Ingrid Newkirk, Marybeth Sweetland i mene za tobožnje reketarenje i odavanje poslovnih tajni. Napokon smo se nagodili izvan sudnice, dijelom zbog pravnog sustava kojeg možemo opisati samo kao pristranog te zbog uvjerenja da je većina podataka ionako već distribuirana.

Zbog nagodbe s HLS-om, nije mi dopušteno govoriti o mnogim patnjama životinja kojima sam svjedočila u HLS-u. Drugim riječima, nije mi dopušteno iznositi detalje o testovima, proizvodima i kompanijama o kojima javnost ima pravo znati. Ali nije mi zabranjeno poručiti svijetu da je testiranje na životinjama prijevara. Bila sam tamo i vidjela sam. Istraživanje na životinjama je u najboljem slučaju ruski rulet. U najgorem slučaju, istraživanje na životinjama će pobiti naše prijatelje, ljudske i neljudske...
Jedan dan u HLS-u

29. 03. 1997., subota, HLS

Štakor br. 4001. iz studije 3621 izgleda loše. Oko mu je i dalje krvavo i skoreno. Otvorena rana na njegovim leđima iz koje još uvijek strši kraj skinutog katetera izgleda inficirano. Izgleda vrlo bolno i u otvoru rane se vidi gusta zelena tvar. Nije suviše aktivan, većinu vremena provodi sjedeći u stražnjem dijelu svog malog kaveza. Dlaka mu izgleda vrlo prljavo, kao da se prestao čistiti. Nitko za njega nije ispunio poziv veterinaru - čini se da će trpjeti bol sve dok konačno studija ne završi idućeg tjedna.

Štakor br. 4503. još ima otvorenu ranu na unutarnjoj strani bedra. Čini se da se rana počinje zatvarati, ali i dalje djeluje natečeno.

Psi iz DSI studije su danas bili jako hiperaktivni i zahtjevni. Mislim da im nitko nije posvetio nimalo pažnje još otkad sam čistila prostoriju u četvrtak ujutro. 1190M i 1272M su jako dragi. Kao i inače, ne mogu se odlučiti bi li radije trčali po prostoriji ili se mazili. Danas su se doslovce bacili na mene kada sam otvorila vrata njihovih kaveza i nisu mi dali da ih spustim na pod kako bi trčali.
Nekoliko minuta sam ih dragala po trbusima i njuškama dok se nisu osjetili dovoljno sretnima da jure okolo. 1190 uvijek ima tako zabrinut izraz lica. 1272 provodi mnogo vremena sjedeći i još ne staje na lijevu stražnju nogu. Mislim da su mu tijekom operacije ozlijedili bedreni živac. Rodney kaže da se to ponekad događa.

Pas broj 1367M voli trčati, ali čim ga vratim u kavez čini sve kako bi me spriječio da zatvorim vrata. Pokušava skočiti na mene, glavom i nogama strši iz kaveza i hvata moje ruke ustima dok ga guram natrag kako bih zatvorila vrata. Toliko izbezumljeno hvata moje ruke da mi se slama srce. Ženska mladunčad, 1255 i 1264, je jako draga i uvijek mi guraju noseve u vrat. Obje su jako male i mršave; DSI usadci zašiveni ispod njihove kože izgledaju poput velikih groznih tumora. Čak i kada trče, igraju se ili ih grlim nekoliko minuta dok sam s njima, nijedan od tih pasa nikada ne izgleda zaista sretno. Uvijek imaju zabrinut izraz očiju.

Petero psića u studiji 3623 su u fazi oporavka i skinuti su im ovoji i spone. Danas sam zagrlila psa broj 3750 i dugo joj nježno pričala, a da nije čak ni mahnula repom. Klonula je mlitavo na mojim rukama kao da je prekasno za svaki pokušaj utjehe.

U studiji 3282 psi su još vrlo ustrašeni. Samo nekoliko njih se ne zguri u kut kaveza nakon što se otvore vrata. Ovi psi se ponašaju potpuno ludo. Kao da nemaju pojma kako bi se ponašali. Jasno im je da se ne moraju toliko bojati, ali kao da ne znaju kako bi se trebali ponašati. Kruže, skaču i divlje poskakuju po cijelom kavezu. Polude kada posegnem za njima, divljački se otimaju kako bi izbjegli moj stisak.

Kad ih napokon uhvatim, skamene se i ukopaju se u rešetke na podu, kao da su se iznenada sjetili kako se imaju razloga bojati. Psi su toliko ukočeni da zajedno s njima izvučem tešku rešetku kaveza. Kujica broj 818F je povratila većinom crvenu žuč. Vidjela sam u knjizi opažanja da je ovo treći dan kako se u dnu njezinog kaveza skupila lokvica krvi. U četvrtak je to pripisano izmetu, a u petak je označeno kao bljuvotina.

Čula sam kako George i Rachel razgovaraju o majmunu čija se ruka zaglavila. Bila je natečena, ali ju je George oslobodio. Rachel mu je govorila kako bi to morao zabilježiti. Rekla mu je kako je ovaj put u redu, ali da bi to zaista trebao bilježiti.

Oko 2:30 sam otišla pogledati Jamesa. Prošlo je manje od sata otkako su mu dali dozu, a on je još sav uplašen. Kad sam ušla napeto je sjedio na prečki kaveza pokorno se cereći i ustuknuvši kad sam mu se približila. Kad sam kleknula ispred kaveza prišao je i zurio u prostoriju. Dopustio mi je da ga neko vrijeme gladim po nozi, ali dok sam ga dragala po trbuhu jedan od susjednih majmuna je počeo žestoko tresti svoj kavez, vrištati i lupati po rešetkama. Jamesa je uplašila sva ta buka i sklupčao se u fetalni položaj. U nekoliko minuta koje sam danas provela s njim, nije me uopće pogledao.

Michelle Rokke

www.prijatelji-zivotinja.hr
Na vrh Go down
animal lover
starosjedioci
starosjedioci
animal lover


Broj komentara : 140
Age : 40
Location : zenica
Registration date : 2007-10-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyWed Nov 14 2007, 20:50

Bez komentara sutim affraid
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=testing123&Player=wm
Na vrh Go down
animal lover
starosjedioci
starosjedioci
animal lover


Broj komentara : 140
Age : 40
Location : zenica
Registration date : 2007-10-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyWed Nov 14 2007, 21:17

Jos strasnije stvari se desavaju zivotinjama koje ubijaju zbog krzna i koze! affraid

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/data/image_1_497.jpg

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/data/image_2_481.jpg

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/data/image_2_489.jpg

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/data/image_2_2873.jpg

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/data/image_2_2863.jpg

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/data/image_2_2870.jpg
Na vrh Go down
Gost
Gost
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 01:44

Animal lover, slike su uzasne, ali hvala ti sto si to s nama podijelila. Ja cu jos slika postaviti, samo da smognem snage, jer mene ovo stvarno pogadja...


: komentar modifikovan dana: Thu Nov 15 2007, 01:47; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Pitdog
starosjedioci
starosjedioci
Pitdog


Broj komentara : 472
Age : 38
Registration date : 2007-08-22

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 01:45

joj, ovo sam ja danas gledao kada sam trazio sliku za clanak... jedva sam nasao jednu da je mogu vidjeti i ljudi sa slabijim zelucem Sad

_________________
In bourbon veritas...
Na vrh Go down
Gost
Gost
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 01:51

kad vidim one tuzne okice.... kako gledaju u kameru kao da traze spas... pa onda ljudske ruke kako drze onog majmuna a vidi se da pati... zar nas ima i ovakvih?
zar mozemo ocekivati nesto dobro u zivotu ako slabijim od sebe nanosimo zlo...
ja ne bih mogla mirno spavati....
Na vrh Go down
Hitman
starosjedioci
starosjedioci
Hitman


Broj komentara : 364
Age : 36
Registration date : 2007-08-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 01:54

Oci ovih napacenih i jadnih zivotinja mole da ih se spasi,slike su krajnje žalosne nemam rijeci Sad
Na vrh Go down
animal lover
starosjedioci
starosjedioci
animal lover


Broj komentara : 140
Age : 40
Location : zenica
Registration date : 2007-10-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 01:56

Prestrasno je i to kako se postupa prema zivotinjama koje koriste za mesnu industriju....Nasla sam super tekst...

Istina o klanju

Mnogi su ljudi u danjašnje vrijeme uljuljani u osjećaj samozadovoljstva, misleći da se životinje sada kolju 'humano' i da ova pretpostavka otklanja svaki humani prigovor na jedenje mesa. Na žalost, ova pretpostavka je jako daleko od stvarnog života... i smrti.

Cjelokupni život zatočenih 'životinja za hranu' jest neprirodan uzgoj, okrutne kastracije i stimulacije hormonima, umjetno hranjenje kako bi se utovile, i često duge vožnje bez vode i hrane koje vode u neminovnu smrt. Skučeni torovi, električne palice, uvrtanje repova, mučenja i strahovi su, na žalost, još uvijek vrlo česte pojave pri uzgoju, prijevozu i klanju 'modernih' životinja. Praščićima se na potpuno grub i bezosjećajan način - i to bez anestezije - čupaju očnjaci, režu repovi, a testisi im se odstranjuju tako da ih se zareže žiletom i onda iščupaju, nravno opet bez anestezije, a isto tako i bez prevelike dezinfekcije, pa im se na tim bolnim mjestima stvaraju upale od kojih neki i preminu. Prihvatiti sve ovdje navedene činjenice, a protestirati samo protiv bezosjećajne brutalnosti prilikom par posljednjih sekundi životinjskog života, iskrivljeni je pojam riječi 'humanost'.

Zakoni svih civiliziranih zemalja nalažu da se životinje ošamute prije klanja kako bi se smanjila njihova patnja i agonija u njihovim posljednjim trenucima, no u većini slučajeva to se ne poštuje. Zakon ostaje samo mrtvo slovo na papiru. Životinje svjesno osjećaju bol, strah i užas od onoga što ih čeka; one znaju da umiru.

Istina o klanju životinja nije nimalo ugodna; komercijalne klaonice su poput vizije pakla. Unezvjerene životinje bivaju ošamućene udarcima maljem, električnim šokom ili mesarskim pištoljima. Vežu im noge i tako ih dižu u zrak, da bi ih na tekućoj vrpci provezli kroz tvornicu smrti. Još živima, prereže im se grkljan, a zatim im se odsijeca meso, dok na smrt ne iskrvare. Zašto sakaćenje i klanje na životinjskim farmama ne podliježe istim klauzulama koje se odnose na kućne životinje ili čak laboratorijske štakore?

Mnogi ljudi ne bi dvojili da prihvate vegetarijanstvo kada bi posjetili klaonice, ili kad bi sami morali ubiti životinje koje jedu. Takvi bi obilasci trebali biti obavezni za sve mesojede.

'Da bi se životinja ošamutila do nesvjesti, koljač pritisne električna kliješta nalik velikim škarama sa slušalicama umjesto oštrica na životinjinu glavu. Ovdje ih zadrži nekoliko sekundi dok električni šok ne počne djelovati. Onesvještene životinje - najčešće su to svinje, ovce, jagnjad i telad - su tada podignute u zrak i lancem pričvršćene za jednu stražnju nogu. Tada ih zakolju. Taj postupak se zove 'zabijanje' ili 'zabadanje', a životinje bi trebale umrijeti prije nego im se vrati svijest.

'Pištolj se obično koristi na većim životinjama kao što su npr. junice. Pištolj stave nasuprot čela životinje i opale. Metalno tane oko 10 cm dugo leti iz cijevi, razmrska čelo životinje i uđe u mozak te na taj način onesvjesti životinju. Da bi bili sigurni u uspjeh, još gurnu šipku kroz rupu i iscjede mozak.'*

(U Američkoj mesnoj industriji svake se sekunde ubije 289 životinja. To znači 17.340 u svakoj minuti, 1.040.400 u jednom satu i 24.969.600 u jednom danu! Širom svijeta godišnje se ubija 1,5 milijarda životinja. Kao vegetarijanac možete spasiti život barem 1000 životinja tijekom svog života. Trošak za uspavljivanje životinja prije klanja je 1 penny, što bi na sat iznosilo 500$ s obzirom na količinu životinja, pa se stoga radi previsokog troška ta metoda ne koristi.)

'Nakon toga kravu ili junicu odvuku i prerežu joj grlo. Ono što se uistinu događa je često puno drugačije. Životinje istovare uz kamiona u seriju torova koji se zovu brlozi. Jednu po jednu ili u grupama ih odvode na onesvješćivanje. Kad upotrijebe električna kliješta, životinje se obilno sruše jedna ispred druge. Nemojte povjerovati ako vam netko kaže da ove životinje ne predosjećaju što će im se dogoditi; samo pogledajte svinje kako postaju sve uzbuđenije i paničnije kako im se kraj približava. Samo kad čujete skvičanje, dovoljno je da se rasplačete.'*

Većina ljudi se veseli punom stolu. No, još uvijek manjina pomišlja na to, kako su i uz koju cijenu na njihov stol došli svi ti sočni odresci, naresci i šunke. Možete li zamisliti koliku su silnu patnju prošle životinje kroz cijeli svoj bijedan život u uskom mračnom prostoru industrijskih farmi, hranjene hormonima i antibioticima, bez mogućnosti kretanja i druženja, tek da bi postale užitak za nečije nepce? Rođene da budu ubijene, njihov život nema nikakve druge vrijednosti, osim tržišne. Zapitajmo se u privatnosti vlastite savjesti da li je to u redu? Da li je to spojivo s rječju 'humano' koja bi u samom svom krijenu trebala sadržavati prvu ljudsku karakteristiku? I koliko sve to utječe na razaranje okoliša i rasipanje golemih količina energije, koja bi se mogla puno učinkovitije upotrijebiti?

DA KLAONICE IMAJU STAKLENE ZIDOVE, SVI BI LJUDI BILI VEGETARIJANCI!

'Ustvari, čovjek je kralj zvijeri, jer njegova brutalnost nadmašuje njihovu. Mi smo grobovi životinja. Doći će vrijeme kada ćemo na ubojstvo životinje gledati kao što danas gledamo na ubojstvo čovjeka.' - Leonardo da Vinci

* Isječci iz knjige Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili vegan? britanske autorice Juliet Gellatley

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Image_1_871

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Image_1_867
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Image_1_1383
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Image_1_1386
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Image_1_1363
Na vrh Go down
Gost
Gost
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:01

meni se povraca....
ali zaista....
ovaj clanak me jos vise motivira da prestanem jesti meso...
FUJ!
Bravo za tebe animal lover!!!
Na vrh Go down
animal lover
starosjedioci
starosjedioci
animal lover


Broj komentara : 140
Age : 40
Location : zenica
Registration date : 2007-10-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:01

Jedini nacin kako pomoci ovim napacenim zivotinjama jetste ne kupovati prizvode koji su testirani na zivotinjama, ne kupovati krzno i kozu, ne podrzavati mesnu industriju......Malo je takvih, svi samo zale, ali i dalje ne mjenjaju svoje navike Evil or Very Mad ljutica .
Na vrh Go down
Gost
Gost
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:09

upravo tako, kad sam vidjela onog zeca sto su na njemu testirali lak za kosu... fuj, pile malo....
Mislim, kad ljudi tako hoce da budu lijepi, nek svoju facu tamo dobrovoljno prijave pa nek na njima vrse eksperimente...
zivotinje ne mogu dati svoj pristanak, ali koga briga uostalom...
daj ti meni onu kremu da mi se bore smanje, a sto je 300 jadnih zivotinja umrlo u mukama dok je nisu napravili, to nikoga nije briga.
niko ne razmislja o pozadini....
nek sam ja lijepa, divna i krasna, e pa sve te ljepotice nadam se da ce se smezurati do neprepoznatljivosti...
i na kraju nije ni cudo sto nam Zemlja ovo radi, poplave, pozari, vulkani, cunamiji, kako mi prema njenoj djeci tako ona prema nama.
Na vrh Go down
Hitman
starosjedioci
starosjedioci
Hitman


Broj komentara : 364
Age : 36
Registration date : 2007-08-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:11

a tek kad vidim na zenama bunde,zgrožavam se Shocked
Na vrh Go down
animal lover
starosjedioci
starosjedioci
animal lover


Broj komentara : 140
Age : 40
Location : zenica
Registration date : 2007-10-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:16

Da Laro, i ja tako cesto kazem, Majka priroda nam se sveti Sad .I procitakj malo bolje "dnevnik iz pakla" pa ces vidjeti da je vecina tih testova samo pro forme Mad .Ako zelite mogu vam kopirati crnu i bijelu listu pa da ubuduce pazite kad kupujete i spasite makar jedan zivot...
Na vrh Go down
Gost
Gost
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:33

mislim da to na forumu imamo na temi kod vegetarijanstva, ali stavi i ovdje jer je direktno vezano za temu!
a zene i bunde.... biti covjek je patnja, a biti plemenito bice bez zlih namjera kao sto je zivotinja - e to je vec blagoslov.
To sto bi one nazor da su bozji dar nece ici, bar ne naustrb necijeg zivota, suza, boli, patnje.
gade mi se takve "zene"....
Na vrh Go down
Pitdog
starosjedioci
starosjedioci
Pitdog


Broj komentara : 472
Age : 38
Registration date : 2007-08-22

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:36

ima odlican vic sa "gospodjom" u bundi i cigankom, ali ga bas ne bih pricao na forumu... prilicno je lascivan, ali i adekvatan za temu.

_________________
In bourbon veritas...
Na vrh Go down
Gost
Gost
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:48

pa ispricaj sta fali...
Na vrh Go down
Pitdog
starosjedioci
starosjedioci
Pitdog


Broj komentara : 472
Age : 38
Registration date : 2007-08-22

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 02:50

evo ti na pm, nezgodno mi da lajem po forumu Embarassed

_________________
In bourbon veritas...
Na vrh Go down
designerlejla
starosjedioci
starosjedioci
designerlejla


Broj komentara : 131
Age : 50
Location : Tuzla
Registration date : 2007-08-16

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 15:04

...to su koncentracioni logori, a ne laboratoriji!
Kaznit ce njih Bog, ali je problem sto ti ljudski monstrumi ne vjeruju ni u sta! (bolje da ne pocnem sa citatima iz Qur'ana i Biblije- trebala bi mi tri foruma)
...
To je nasa stvarnost i moramo se BORITI protiv toga- na sve nacine...
ne mogu vise ni da gledam te slike- da mi se docepati tih ljudi i na njima vrsiti iste pokuse Mad ne bi mi ih bilo nimalo zao- Vrag je njihov saveznik- zavrsit ce oni sa njim!
Jedva cekam taj dan Twisted Evil
Na vrh Go down
animal lover
starosjedioci
starosjedioci
animal lover


Broj komentara : 140
Age : 40
Location : zenica
Registration date : 2007-10-02

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 16:03

CRNA LISTA

Neetičke tvrtke čiji su proizvodi i/ili sastojci testirani na životinjama.

Molimo bojkotirajte ih!
Bausch & Lomb
Beiersdorf (Atrix, Eucerin, La Prairie, Labello, Nivea)
Chesebrough-Ponds (Cutex, Faberg, Vaseline)
Church & Dwight (Lady's Choice, Nair)
Colgate-Palmolive Co. (Ajax, Fab, Hills Pet Nutrition, Mennen Co., Palmolive, SoftSoap, Speed Stick)
Gillette Co. (Braun, Duracell, Flair, Liquid Paper, Oral-B, Parker Pens)
GlaxoSmithKline (Aquafresh, Binaca, Nicorette, Sensodyne, Strep)
Henkel (Bref, Clin, Kaloderma, Opti, Persil, Perwoll, Pril, Pur, Rex, Silan, Solea, Somat, Weisser Riese, Schwarzkopf & Henkel-Bac, Fa, Krizia, Palette, Poly, Schauma, Sergio Tacchini, Taft, Vademecum, Vision)
Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena, ROC)
Kimberly-Clark Corp. (Cottonelle, Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups, Scott Paper)
L'Oréal (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Lancôme, Logics, Matrix Essentials, Maybelline, Ombrelle, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy, Vital Nutrients)
Nina Ricci
Pfizer (Plax)
Pliva (Venotrex)
Procter & Gamble Co. - P&G (Alfred Dunhill, Alldays, Always, Anna Sui, Antikal, Ariel, Atkinsons, Attends, Bess, Blend-a-Dent, Blend-a-Gum, Blend-a-Med, Blendax Anti Belag, Bogner, Bold, Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed, Cindy Crawford, Clearasil, Comet, Cover Girl make up, Crest, Dash, Daymed, Ellen Betrix, Escada, Extase, Fairy, Firmodent, Gabriela Sabatini, Gabriele Strehle, Galileo, Gerry Weber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, Herbal Essences, Hervé Léger, Hugo Boss, Ivory, Jean Patou, Lacoste, Laura Biagiotti, Lenor, Luvs, Marc O'Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Naturella, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi, Valentino, Vidal Sassoon, Wash & Go, The Wella Corporation-Sebastian, Wick, Wick Vaporub, Yardley, Yohji Yamamoto, Zest)
Reckitt Benckiser (Airwick, Ava, Calgon, Calgonit, Easy Off, Fibish, Harpic, Lysol, Mop & Glo, Old English, Resolve, Spray 'N Wash, Vanish, Veet, Woolite, Coty-Adidas, Calgon, Calvin Klein, Celine Dion, Cerruti, Chipie, Chloé, Chopard, Cindy Adams, Club Med, David Beckham, Davidoff, Esprit, Glow, The Healing Garden, Isabella Rossellini, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jill Sander, JOOP!, Jovan, Kenneth Cole, Kimora Lee Simmons, Lagerfeld, Lancaster, Marc Jacobs, Mary-Kate and Ashley Olsen, Miss Sixty, Monsoon, Nautica, Nikos, Parera, Pierre Cardin, Rimmel, Roland Garros, Roots, Sarah Jessica Parker, Stetson, Vera Wang, Vivienne Westwood)
S.C. Johnson (Drano, Edge, Fantastik, Glade, OFF!, Oust, Pledge, Scrubbing Bubbles, Shout, Skintimate, Windex, Ziploc)
SCA Hygiene Products AB
Schering-Plough (Bain de Soleil, Coppertone, Dr. Scholl's)
Shiseido Cosmetics
Unilever (Axe, Calvin Klein, Cerruti parfemi, Chloe, Cif, Diversey, Domestos, Dove, Elida Gibbs, Elizabeth Arden, Fabergé, Finesse, Helene Curtis, Henry Cotton's, Impulse, Lagerfeld parfemi, Lever Bros, Lux, Max Azria, Omo, Rexona, Signal, Suave, Sunsilk, Valentino parfemi)

SIVA LISTA

Tvrtke koje se nisu u potpunosti ili uopće očitovale o svojoj politici testiranja ili ne obraćaju pozornost na to jesu li sastojci koje nabavljaju testirani na životinjama.

Kupnja ovih proizvoda je na vlastitu savjest i odgovornost!
abalico cosmetic conceptionals
AGGF Cosmetic Group
Alberto-Culver Company (St. Ives)*
Ales Groupe*
alessandro International
Alman Group (Roug)
Altea (Naturerbe)
Amway
Arkopharma
ARTDECO cosmetic
Artsana (Chicco, Korff)
Athena's (Frutti del sole)
Australian Gold
Basis
Bausch & Lomb World Headquarters
Benetton Group
Biofarm
Biokozmetika (Cupko)*
Biosline
Blistex*
body cosmetics international
Bodywise (Natracare)
Bourjois
Brač fini sapuni
Burnus
California Tan Inc.
Carita
CarlodiRoma
Carma Laboratories, Inc.*
Chanel
Clarins*
Collistar
Consulta-Belgium
Corsair Toiletries
Cosmopolitan Cosmetics
Cosnova
De Lauriel*
Deborah Group*
Decleor
Dessange
Dior Cosmetics
DM - Drogerie Markt (Alana, Alverde, Babylove, Balea, Dontodent, Ebelin, Jessa, Profissimo, Réell'e, S-he stylezone, Saugstark+sicher, Sundance)*
Doetsch Grether
Donna Karan
Dr. BABOR
DR. GRANDEL Group of Companies (Phyris Cosmetics)
Dr. Scheller Cosmetics (Apotheker Scheller, Manhattan)
Dr. Theiss Naturwaren
Enliven
Erdal-Rex (Frosch, Rorax)
Erkul Cosmetics
Estée Lauder Companies/Laboratories Darphin*
Eugene Perma
Euroitalia
Eveline Cosmetics
Fairness (Gelcap, Genera)
Formasana
French Soaps
Gaba
Gatineau
GNLD
Gosh Cosmetics
Guaber
Guerlain Parfumes*
Haus Schaeben**
Herbalife Plaza
HiPP
Ilirija
Insako (Nimfea)*
Ismeg (Brambles and Moor, Brutia, Frais Monde)
Joico
JUST Ulrich Jüstrich AG
Kanebo International
Kao Brands Company
Keune Haircosmetics*
Kneipp-Werke
Krka (Corident, Fitoval, Sun Mix, Vitaskin)
L'Angelica Instituto Erboristico
Laboratoire Nuxe
Laboratoires LIERAC
Laboratoires Omega Pharma France
Laboratoiers Physcience
Laboratoires Pierre Fabre (Avene, Ducray, Galenic)
Lacote/Guam
M. Kappus
Manetti & Roberts (Neutro Roberts)
Mann & Schröder (Fruttini)
MAVALA International SA
Medipharma Homburg
Micys Company (Pupa)
Mirato
Murad
Müller Ltd. & Co.
Müster e Dikson Service*
NARS Cosmetics
Nestlé Nutrition (Bübchen)
OPI Products
Paglieri Profumi/Selectiva (Aqualina, Cleo, Felce Azzurra, Felce Azzura Natura, Labrosan)
Paloma Dead Sea (Jericho Cosmetics)
Parfums Givenchy*
Phytomer
Plias
PPR
Priroda liječi
Quidnovi
Research & Development Merz Consumer Care
Revlon (Almay, Jean Naté)
Ritual Cosmetics
Rufin cosmetic*
SanoViva
Sara Lee Household & Body Care* (Ambi Pur, Badedas, Catch, Delial, Depilzero, Fissan, Glysolid, Kiwi, Quenty)
Sebapharma
Soraya
Sothys
Spirig Pharma Ltd.
Straub (Bettina Barty)
Tanalize Cosmetics
Tehnochem (Kancilja)*
Thalgo
Trind Cosmetics
Unim
Upper Canada Soap & Candle Makers
Village Cosmetics
Weleda
Wilkinson Sword
Yves Rocher
Zepter International
ZnO
Legenda

*Tvrde da njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama, no poslali su samo općeniti odgovor

**Odbili su odgovoriti na naš upitnik

BIJELA LISTA


Etičke tvrtke čiji proizvodi i sastojci nisu testirani na životinajma.

Molimo da ih podržite tako što ćete kupovati njihove proizvode!
Annyer
AquaSource (Natural BEING Skin Care)
Atea (Elements Natura)
Atlantic Grupa (Neva-Melem, Plidenta, Rosal, Soleval)
Aubrey Organics
Avon
Bioaromatica (Aromatica)
BioMelissa
Biovitalis (Bioherbal, Herba Mare)
Damjana (Classic)
ESI
Eudermic
Farmaceutici Dottor Ciccarelli (Cera di Cupra)
Forever Living Products
Fran Wilson Cosmetics / Beauty Solutions, Ltd (L de L Retinol Cosmetics)
Freeman Cosmetics Corp.
Frenchtop Natural Care Products (Hennaplus)
Ginger kozmetika (M'Claire)
Hans Hansel (Logona Naturkosmetik und Heilmittel)
JADRAN Galenski laboratorij (Adrience, Holyplant, SMM, Suncobran, Pantexol)
John Masters Organics
Juice Beauty
Kozmetika Afrodita
L'Erbolario
L'Occitane
Laboratorij Dr. Džanić (Hygieia, Mirisija)
Labud
Lek Kozmetika (Amai, Green Line)
Lush
Marks & Spencer
Meteor
Miki
Milla (Issa, Lee, Naily, Rea)
Montagne Jeunesse (1 Night Stand, Chantelle, Davinci, Model Secrets)
Oleal
Olival
Olivella
Oriflame
Paul Mitchell
Primavera Life
Sapio (Ulola)
Saponia (Arf, Bioaktiv, Brinell, Di Sunprotection, Faks Helizim, Frutella, ID, Kaina, Lahor, Likvi, Nila, Ornel, Plavi Radion, Rubel, Tipso, Vim, Zirodent)
Saxa (Aromatéka)
Sinclair & Valentine
TIGI Haircare (Bed Head, Body, Catwalk)
TITANIA Fabrik
Too Faced Cosmetics
Urtekram
Wala (Dr. Hauschka Skin Care)
Žana kozmetika
Na vrh Go down
tinchy
starosjedioci
starosjedioci
tinchy


Broj komentara : 645
Location : Sarajevo
Registration date : 2007-08-01

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 16:12

Pitdog (citat):
evo ti na pm, nezgodno mi da lajem po forumu Embarassed

Ajd da cujemo kako govoris WOOF WOOF Laughing Laughing
Na vrh Go down
http://www.sossarajevo.blogger.ba
Pitdog
starosjedioci
starosjedioci
Pitdog


Broj komentara : 472
Age : 38
Registration date : 2007-08-22

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 21:23

tinchy (citat):
Pitdog (citat):
evo ti na pm, nezgodno mi da lajem po forumu Embarassed

Ajd da cujemo kako govoris WOOF WOOF Laughing Laughing

ja lajem samo na nasem: VAU, VAU!
zadovoljna? Laughing

_________________
In bourbon veritas...
Na vrh Go down
tinchy
starosjedioci
starosjedioci
tinchy


Broj komentara : 645
Location : Sarajevo
Registration date : 2007-08-01

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! EmptyThu Nov 15 2007, 21:51

Pitdog (citat):
tinchy (citat):
Pitdog (citat):
evo ti na pm, nezgodno mi da lajem po forumu Embarassed

Ajd da cujemo kako govoris WOOF WOOF Laughing Laughing

ja lajem samo na nasem: VAU, VAU!
zadovoljna? Laughing

Hahahahaha Laughing Laughing Joj jesi me nasmijao hahaha lol!
Na vrh Go down
http://www.sossarajevo.blogger.ba
Sponsored content

Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!   Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac! Empty

Na vrh Go down
 
Eksperimenti na zivotinjama - nije za svaciji zeludac!
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» nasilje nad zivotinjama
» Ovo se desava danas sa zivotinjama u SA
» Simpaticni filmovi sa zivotinjama
» ja sam neko ko ovo nije zasluzio
» Meni ovo nije normalno

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
POMOZIMO IM...!!! :: Ostalo :: Okrutnost (naša stvarnost)!!obavezno pogledajte!!-
Idi na: