Mici je maca koja se u mom haustoru pojavila otprilike kad i minusi na termometru. Ja bas ne znam ocijeniti koliko je stara, ali po velicini bih rekla da nije odrasla, iako vise nije ni bespomocno macence. Mislim da je curica (gledala sam i nista ne visi

). Vrlo je umiljata, ali ne "ide pod noge" kako to moja mama strucno kaze.
Ja sam joj u jednom cosetu na mom spratu ostavila neku staru pidzamu da moze spavati na njoj, posudicu s mlijekom i nekakve Whiskas krekere koje sam joj maksuz kupila. Medjutim Mici je pametnica

, pa je nasla mjesto na kojem joj cijevi od podnog grijanja pruzaju valjda vecu toplinu od moje stare pidzame, tako da kod mene dodje samo u goste, na klopu i mazenje i zdusi svojim putem. Danas je cijeli dan provela na obliznjem drvetu, igrajuci se s grancicama i liscem i mjaucuci (ja sam cak bila pomislila da ne moze da sidje, pa sam joj pokusala pomoci, ali me samo blijedo gledala dok nisam odustala, da bi kasnije sisla sama

).
Nisam je uspjela bas fino uslikati, jer sam je u isto vrijeme hranila, mazila i glumila fotografa, a vec je i mrak. Ali evo nekoliko slikica, da je mozete vidjeti.
Voljela bih je udomiti prije nego sto se neko od komsija okomi na nju zbog njenih pokusaja da se sama udomi ulazeci na svaka vrata koja se otvore.

Ima li neko zainteresovan?