| Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! | |
|
+6melsas designerlejla Hitman arijana Pitdog animal lover 10 posters |
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
 | Naslov komentara: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 00:19 | |
| Prenosim tekst iz novina AS (10 i 11. novembar 2007) jer nije čitljivo sa slike: Osmogodišnji pas mješanac, Rex, vlasnice sarajke Aldine Ganović, za kojeg je imala sve papire, platio je glavom protekle subote nakon što su ga šinteri uhvatili u naselju Sokolović-Kolonija. Ganović nam je to ispričala vidno potresena i uplakana, a kao i vlasnicu dvoje štenadi također ubijenih u subotu, o čemu smo pisali prije nekoliko dana, Aldinu najviše boli što šinteri nisu sačekali da dođe po psa, već su ga ubili odmah. Uhvatili su ga u subotu u 7 sati, a mi smo već u 7 i 15 nazvali i rekli da ga odvoje, da ćemo doći po njega. REkli su nam da dođemo oko podne. Kako nam je bilo sumnjivo otišli smo u roku od sat vremena. Međutim, našeg psa nije bilo. Davali su nam lažnu nadu, govorili da je možda pobjegao. Poslije toga smo stalno zvali i raspitivali se, a kada je moja mama zaprijetila tužbom, u srijedu su nas nazvali, rekli da je ubijen, izvinuli se, priznali da su krivi te da su spremni platiti kaznu - priča Aldina za "As". I ona sama potvrđuje priču o tagovima krvi u kafileriji te kaže da su ubistvo njenog psa objasnili nedostatkom prostora za držanje. Razlog ubistva vašeg psa je taj što je on bio jedan od 20 uhvaćenih, a mi nemamo uslova da toliko njih zbrinemo. Zbog toga smo ih morali eliminirati istog sata. Ubijte me, pogriješio sam, ali sad je kasno - prenosi Aldina odgovor iz kafilerije. To nam je potvrdio Mustafa Maglajlija, šef kafilerijske službe "Rada". Moguće je da se u ovom slučaju desila greška, ali je kriva i vlasnica jer je pogrešno opisala svog psa. Kada je zvala mi smo odvojili psa, a kada je je došla po njega ispostavilo se da to nije taj - kaže Maglajlija.
: komentar modifikovan dana: Tue Nov 13 2007, 19:40; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
 | |
animal lover starosjedioci

Broj komentara : 140 Age : 40 Location : zenica Registration date : 2007-10-02
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 00:56 | |
| | |
|
 | |
Pitdog starosjedioci

Broj komentara : 472 Age : 38 Registration date : 2007-08-22
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 01:01 | |
| Ma treba ih tuziti do besvijesti, po svim mogucim i nemogucim osnovama. djubrad jedna. cudo, pa su mediji objavili. ili su se vlasnici dosjetili, pa im se sami javili... dobro je, pa je izaslo u javnost. mogu misliti koliko je samo toga zataskano.  _________________ In bourbon veritas...
| |
|
 | |
arijana starosjedioci

Broj komentara : 367 Age : 35 Location : Sarajevo Registration date : 2007-08-02
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 02:56 | |
| sramota stvarno.
i ne znam sta se moze uraditi povodom ovoga. tuziti mozes samo ako tebi nesto skrive, a ne drugima. | |
|
 | |
Hitman starosjedioci

Broj komentara : 364 Age : 36 Registration date : 2007-08-02
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 02:58 | |
| užas... meni sve ovo izgleda kao horor film,ubijaju se ziva bica koja su ljepši dio našeg okruzenja  | |
|
 | |
designerlejla starosjedioci

Broj komentara : 131 Age : 50 Location : Tuzla Registration date : 2007-08-16
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 11:04 | |
| ...i jeste horor...treba ih tuziti. | |
|
 | |
melsas starosjedioci

Broj komentara : 368 Location : Sarajevo Registration date : 2007-11-07
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 12:59 | |
| o, moj boze, pa cini mi se, posto sam tu negdje blizu, da sam vidjela covjeka kako vodi ovog psa, ili mi se samo cinilo... tuzno je to, i grozno, eto, moja drzgarica selma, kod nje na kovacima stalno nesto se vrmzaju sintori, a ona je jednom uradila jednu super stvar, zbog koje su mnogi psi sada u toplim domovima, a ne ubijeni. dok su sintori isli da uhvate jos jednog psa, brava je bila samo nataknuta, a ulica pusta. ona je kao slucajno lagano digla bravu, i nakon par minuta, niz ulicu su trcali mnogi psici, najvise stenad. za sedam njih znam gdje su sada. jedan mi je kod prijateljice u komsiluku sretan i sit, zdrav i ziv a sokolovic koloniju stalno posjecuju, nama su dolazili samo jednom, od kada znam za sebe, nisu ni jednog psa odveli.. | |
|
 | |
velja starosjedioci

Broj komentara : 882 Registration date : 2007-08-04
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 13:01 | |
| - LaRa.2311 (citat):
Prenosim tekst jer nije čitljivo:
Osmogodišnji pas mješanac, Rex, vlasnice sarajke Aldine Ganović, za kojeg je imala sve papire, platio je glavom protekle subote nakon što su ga šinteri uhvatili u naselju Sokolović-Kolonija. Ganović nam je to ispričala vidno potresena i uplakana, a kao i vlasnicu dvoje štenadi također ubijenih u subotu, o čemu smo pisali prije nekoliko dana, Aldinu najviše boli što šinteri nisu sačekali da dođe po psa, već su ga ubili odmah. Uhvatili su ga u subotu u 7 sati, a mi smo već u 7 i 15 nazvali i rekli da ga odvoje, da ćemo doći po njega. REkli su nam da dođemo oko podne. Kako nam je bilo sumnjivo otišli smo u roku od sat vremena. Međutim, našeg psa nije bilo. Davali su nam lažnu nadu, govorili da je možda pobjegao. Poslije toga smo stalno zvali i raspitivali se, a kada je moja mama zaprijetila tužbom, u srijedu su nas nazvali, rekli da je ubijen, izvinuli se, priznali da su krivi te da su spremni platiti kaznu - priča Aldina za "As". I ona sama potvrđuje priču o tagovima krvi u kafileriji te kaže da su ubistvo njenog psa objasnili nedostatkom prostora za držanje. Razlog ubistva vašeg psa je taj što je on bio jedan od 20 uhvaćenih, a mi nemamo uslova da toliko njih zbrinemo. Zbog toga smo ih morali eliminirati istog sata. Ubijte me, pogriješio sam, ali sad je kasno - prenosi Aldina odgovor iz kafilerije. To nam je potvrdio Mustafa Maglajlija, šef kafilerijske službe "Rada". Moguće je da se u ovom slučaju desila greška, ali je kriva i vlasnica jer je pogrešno opisala svog psa. Kada je zvala mi smo odvojili psa, a kada je je došla po njega ispostavilo se da to nije taj - kaže Maglajlija. saljite ovo kome znate i umijete. zakuhalo se. svima: od gradonacelnice, vlade kantona, do vijeca ministara i parlamenta. | |
|
 | |
jaca starosjedioci

Broj komentara : 513 Age : 43 Location : sarajevo Registration date : 2007-08-04
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 13:04 | |
| Definitivno, tuzba je jedino rjesenje. Pa ti su se sintori tako ucahurili, da im niko nista ne moze. I ne zaboravite u igri je pola miliona godisnje. | |
|
 | |
melsas starosjedioci

Broj komentara : 368 Location : Sarajevo Registration date : 2007-11-07
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 13:06 | |
| jaco, sada je to vise, oko 700 hiljada maraka...
kazem, neko to sebi uzima, da barem pola koriste sa sinteraj, ne bi bilo primitivnih sredstava za ubijanje i svi bi bili udomljeni, vakcinisani i u super smjestaju... | |
|
 | |
tinchy starosjedioci

Broj komentara : 645 Location : Sarajevo Registration date : 2007-08-01
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 15:57 | |
| | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 19:31 | |
| pokusacu kontaktirati ovu vlasnicu i naravno nagovoriti je da ih tuzi!!! u svakom slucaju, hvala novinama AS, jer nije prvi put da ovakve vijesti prenose!!!
update: sad sam kontaktirala i novina As. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 19:55 | |
| opet ja i moj update: sutra ce me kontaktirati novinak koji je i objavio clanak!!! Pa cu dobiti podatke o vlasnici, a mozda se covjek i zainteresuje da s nama porazgovara na temu: MUCITELJI I HLADNOKRVNE UBICE ili ti ga SINTORI! U svakom slucaju, kad mi se javi, ja vas dalje obavjestavam. Na ovome nece zavrsiti!!! |
|
 | |
animal lover starosjedioci

Broj komentara : 140 Age : 40 Location : zenica Registration date : 2007-10-02
 | |
 | |
sofi starosjedioci

Broj komentara : 242 Age : 38 Location : Tuzla Registration date : 2007-11-06
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 22:27 | |
| Ja znam ženu iz Zenice koja je pravi borac za prava životinja, većinom pasa i mačaka. Njena iskustva su prestrašna. Kaže, jednom prilikom, šinteri joj jedva dozvolili da izvuče psa kojeg je čuvala i hranila iz kombija puno živih i mrtvih pasa.... Kaže ona meni: "Kako da ja uzmem jednog psa, kada je njih deset gledalo u mjene ko u Boga. Njih desetak među leševima drugih pasa. Pun kombi živih, ranjenih i mrtvih... Pa, svi su oni moji, ne mogu da biram...." UŽAS nad UŽASIMA ljudi dragi.... I to je samo jedno od njenih iskustava, ostala da ne spominjem........... | |
|
 | |
sofi starosjedioci

| Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 22:29 | |
| Baj d vej, ubijaju ih udarcima, odnosno motkama. Štence uguše... I to nije praksa samo u Zenici, nego diljem naše drage smrdljive BiH... Onda ih bacaju na deponije smeća. Nije mi jasno, jer bih ja radije prosila na ulici nageo bila šinter!!!!!! | |
|
 | |
sofi starosjedioci

| Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Tue Nov 13 2007, 22:31 | |
| E, još i ovo, uzvišeni načelnik iz Zenice već godinama najavljuje fensi milionski azil za pse, dok u stvarnosti podržava klanje.FUJ! | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Wed Nov 14 2007, 02:16 | |
| sofi pa to je sve prestrasno!!! mogu samo zamisliti kako je bilo toj jadnoj zeni... uzas! |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Fri Nov 16 2007, 05:23 | |
| kontaktirao me je novinar, dobila sam broj od gospodje Aldine. Proslijedila sam ga cika Velji, on ipak bolje zna sta i kako sos moze pomoci pa makar i sa tuzbom da je usmjeri ja cu s Benjaminom, tako se novinar zove ostati u kontaktu, jer sam izrazila zelju da bi bilo dobro da napise i par rijeci o nama  Evo, ja mu se ovom prilikom jos jednom zahvaljujem na objavljenom clanku i na ljubaznosti!!! |
|
 | |
jaca starosjedioci

Broj komentara : 513 Age : 43 Location : sarajevo Registration date : 2007-08-04
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Fri Nov 16 2007, 10:46 | |
| Amila ti si znala pisati dobre tekstove o tome. Hajd pocni opet, a i ja cu  | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! Fri Nov 16 2007, 17:22 | |
| pa cure moje super!!! neka nista ne bude obaveza ali bilo bi to lijepo!!! da imamo i nase novinare na portalu i forumu  |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov komentara: Re: Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!!  | |
| |
|
 | |
| Rexa uhvatili i ubili ga nakon jednog sata!! | |
|